Everything in life

Should be fun!

Everything in life

Should be fun!

Het laatste MAD nieuws!

Winnaar Defensie Innovatie Competitie 2015

Winnaar Defensie Innovatie Competitie 2015
14 November 2015

In november 2015 won MAD de Defensie Innovatie Competitie. Het Ministerie van Defensie schreef eerder dat jaar een prijsvraag ter waarde van 200.000 euro uit en nodigde het bedrijfsleven uit om met nieuwe innovaties op het gebied van opleiden en trainen te komen. MAD schreef zich in met haar concept GPAL en ging er met de prijs vandoor. Het Groningse MAD wist hiermee de 28 andere inzendingen achter zich te laten.

GPAL is eigenlijk ontstaan vanuit een behoefte die we allemaal kennen. We vinden het allemaal prettig als mensen ons voordoen hoe iets moet. Zodat we het daarna zelf na kunnen doen. Dit doen we liever dan dat we een ellelange instructie op papier lezen en vervolgens met trial en error aan de slag gaan. Grappig genoeg kijken we de kunst in privé situaties allang van de ander af. We kijken en masse you tube filmpjes over hoe je ruitensproeiervloeistof kan bijvullen, over hoe je het cilinder van een slot kan vervangen en over hoe je je eigen vaatwasmachine kan repareren. Gek eigenlijk dat we dit dan nog niet op professioneel vlak toepassen toch?

GPAL brengt hier verandering in. GPAL faciliteert leren óp de werkplek. Van collega’s. Op het moment dat jij dat nodig hebt. Dit doen we met behulp van beproefde gamification principes. We stellen organisaties op deze manier in staat om kennisdeling op de werkplek te stimuleren en het collectief geheugen te doen toenemen.

En dit is effectief, want zo zijn organisaties in staat afwezigheid van nieuwe werknemers goed op te vangen, nieuwe werknemers soepel te laten inwerken en job roulatie te faciliteren. ++ dus. 

GPAL werd in 2016 geïmplementeerd bij meerdere onderdelen van Defensie en wordt momenteel ook bij andere organisaties geïmplementeerd. En zo krijgt het avontuur dat op vrijdag de dertiende (november) begon, de dag waarop MAD de Defensie Innovatie Competitie 2015 won, een heel happy end!

Tags voor dit artikel: